Čokoládové trubičky
Vlašské ořechy patří mezi velmi starou superpotravinu. Skrývají v sobě zdraví, sílu a vitalitu. Obsahují mastné kyseliny, především omega-3 mastnou kyselinu. U dětí podporuje rozvoj mozku. Konzumací vlašských ořechů posílíme zdraví vlasů, pokožky a nehtů. Příznivě působí na lidskou psychiku. Patří mezi nejstarší konzumované potraviny pravděpodobně s původem ve Střední Asii, skvěle se však přizpůsobily i jiným klimatům. Pro mě jsou díky atraktivní chuti s množstvím cenných látek potravinou číslo jedna v pečení, hlavně teď v čase vánočním.
Ingredience
Na těsto
- 40g mletých vlašských ořechů
- 120g bezlepkových piškotů
- 20g lecitinu
- 20g prášek z nepražených kakaových bobů
- 50ml rýžového sirupu
- 25ml vody
Na potření trubiček
- 100g kvalitní hořké čokolády
- 20g kakaového másla
Náplň
- 200ml kokosové smetany
Postup
1.
Pokud máte lecitín v granulích,tak ho najemno rozmixujte. Pokud v prášku, nemusíte a smíchejte s mletými ořechy, raw kakaem a rozmixovanými piškoty. Vše hezky promíchejte. Pak přidejte rýžovy sirup a vodu. Vodu dolívejte pomalu, její množství se může líšit od druhu piškotů, takže dolívejte dle potřeby, aby těsto nebylo moc vláčne.
2.
Těsto dejte na chvíli odpočinout do lednice a pripravte si trubičky. Těsto pak rozválejte a dle velikosti trubiček nakrojte tvar obdelníku, tak aby se celá trubička těstem obalila. Z daného množství vyjde 15kusu. A opět dejte do lednice.
3.
Do
kastrůlku s dvojitým dnem dáme čokoládu a kakaové máslo, necháme rozpustit. Trubičky pak natíram čokoládovou polevou a opět dám do lednice na delší dobu, aby čokoláda pěkne na trubičkách ztuhla. Když ztuhne, pomocí jedné prázdne trubičky vytlačím druhou z těsta. Trubičky mi krásně drželi, takže vůbec nemusíte mít strach, že by to bylo náročné. Pak naplníme šlehačkou z kokosové smetany.
4.
Z kokosového mléka vyberu tuhou část - smetanu a ve vysokých otáčkach vyšlehám v šlehačku. Pozor, je nutné nechat kokosové mléko přes noc v lednici, aby se tuhá část oddělila od vody. Pak trubičky naplním šlehačkou.